Sosul de branza merge perfect cu pui sau cu paste sau salate. De fapt, daca ma intrebati pe mine merge fantastic cu orice. Este atat de bun incat l-as manca asa, gol.
Ingrediente pentru sosul de branza
30 g unt,
30 g faina( 2linguri),
500 ml lapte,
100 g branza telemea rasa, parmezan sau orice branza preferati,
sare, piper
Cum se face sosul de branza
Untul se topeste int-un vas la foc domol.
Cand s-a topit se adauga faina treptat, amestecand continuu 1 minut, fara sa se faca cocoloase.
Iti recomandam pentru aceasta reteta sa folosesti o cratita din inox, in care poti amesteca cu telul cat doresti, fara frica sa strici ceva. Este bine sa alegi una cu fundul mai gros si coada solida. Uite alegerea noastra, de pe emag.ro, la un pret imbatabil.
Se adauga un pahar de lapte, se amesteca pana ce continutul devine omogen. Se adauga treptat lapte, pana se termina, amestecand continuu. Se lasa la foc domol 10 minute.
Se adauga treptat branza, fara sa ne oprim din a amesteca. Se adauga sare( atentie la branza sarata) si piper.
Video
Marea problema cu sosul de branza este ca se poate taia si uleiul sa pluteasca la suprafata intr-un mod neplacut. Sau este posibil sa faca cocoloase. De aceea cred ca va este util sa urmariti demonstratia de mai jos.