Sosul de ciuperci, va fi considerat o mancare de post, daca se vor folosi doar ingrediente de post.
Poate fi o reteta rapida, atunci cand vrem sa gatim o cina de post.Ciupercile datorita continutului ridicat de proteine pot inlocui foarte bine carnea.
Ingrediente sos de ciuperci I
500 g ciuperci proaspete Champignon
1 ceapa potrivita
3 linguri de ulei vegetal
4 catei de usturoi
2 cani de apa calduta
zeama de lamaie ( dupa gust )
2 linguri de faina
1/2 legatura de marar
sare, piper alb
Cum se face sosul de ciuperci I
Ciupercile, se pot curata de pielita sau lasa ca atare, spala, taia in feliute potrivite si puse la calit, impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt, intr-o tigaie de teflon ( pana cand ceapa va deveni sticloasa si ciupercile se vor inmuia ).
Separat, in blenderul de bucatarie se va pune: apa, usturoiul, faina,mixndu-se pana se va obtine un sos, care va fi adaugat peste ciuperci, lasand sa mai fiarba impreuna cca 15 minute.
In lipsa unui blender ( sau atunci cand se va gati o cantitate mica), sosul se mai poate obtine si daca ingredientele se vor amesteca intr-un vas cu pereti inalti ( usturoiul fiind pisat in acest caz), amestecandu-se totul cu ajutorul unui tel.
Sosul de ciuperci se va asezona cu sare, piper alb si zeama de lamaie ( dupa gust ), servi in farfuri individuale garnisite cu marar verde proaspat tocat fin.
Trucuri si idei
Daca se va dori o mancare de dulce, se va putea inlocui apa cu smantana de gatit ( 300 g ).
POFTA BUNA!!!
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)