De cate ori vreau un sos care sa ma piste la limba aleg un sos de hrean pe care il prepar cu smantana.
Ingrediente pentru sosul de hrean
50 g faina,
50 g unt,
4-5 lingurite hrean ras,
100 g smantana,
500 ml apa sau zeama de carne,
sare,
Cum se face sosul de hrean
Untul se incinge, se adauga faina si se stinge cu apa, amestecand continuu fara sa se faca cocoloase, se lasa cateva clocote.
Se adauga smantana si hreanul ras pe razatoarea mica. Se serveste cald la fripturi sau rasol.
Trucuri si idei
Probabil ca va vor ustura ochii atunci cand veti curata hreanul. Ca senzatia sa nu fie atat de neăplacuta asigurati-va ca sunteti intr-un spatiu in care circula aerul. Nu va apropiati fata prea mult de hrean si tineti toate geamurile deschise!
Puteti pastra sosul si sa il consumati mai tarziu, insa el trebuie pastrat intr-un recipient cu capac pentru a nu se pierde din iuteala data de hrean.
Video
Acest sos de hrean se poate face si mult mai simplu, fara sa folositi foc. Si il puteti face si de post, fara sa mai adaugati unt sau smantana. Tot ce adaugati in el este apa si otet, pe care le mixati bine cu un blender, ca un video de mai jos.