Sos de patrunjel cu usturoi

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a face un sos numai bun de scos din frigider si de pus pe friptura. Daca pui patrunjel, usturoi si ulei este suficient

Ingrediente pentru sos de patrunjel cu usturoi

1 legatura patrunjel,
3 catei usturoi,
140 ml ulei masline,

Cum se face sosul de patrunjel cu usturoi

Se folosesc numai frunzele de patrunjel, fara tija, se toaca marunt sau se foloseste robotul de bucatarie.

Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul.

Se adauga ulei si si sare, se amesteca.

Amestecul de patrunjel si usturoi se pune intr-un borcan, deasupra se pune uleiul, se inchide ermetic si se poate pastra la frigider 2-3 saptamani.

Informatii nutritionale:

1 portie, 90 g,
Calorii: 260,
Lipide: 18 g,
Colesterol: 40 mg,
Sodiu: 300 mg,
Glucide: 6 g,
Proteine: 17 g,
Vitamine-procent din valoarea nutritiva zilnica:
Vitamina A: 10%,
Vitamina C: 20%,
Calciu: 6%,
Fier: 35%

Sursa foto