Cum se face sos de unt cu otet balsamic
Intr-o tigaie de teflon/aderenta se va pune la topit untul taiat in bucati ( a nu se lasa sa clocoteasca ), urmand cateii de usturoi taiati in feliute mici, amestecandu-se continuu pana se vor inmuia, cca 1 minut.
Otetul balsamic se va adauga peste unt si usturoi, continuandu-se fierberea la foc domol, amestecandu-se continuu, api adaugandu-se pe parcurs mierea de albine, chilli rosu, pasta tomate.
Totul se va fierbe la foc domol ( amestecandu-se continuu cu o spatula si lasand sa clocoteasca ), pana cand sosul de unt cu otet balsamic incepe a se ingrosa ( cu consistenta si culoare unei ciocolate topita cu frisca ), cca 10 -12 minute.
Pentru emulsificare sosului si luciu, se va adauga un cub mic de unt rece, amestecandu-se pana la topirea completa al acestuia, apoi dat sosul de unt cu otet balsamic deoparte si transferat intr-o sosiera.
Sosul de unt cu otet balsamic se va servi cu o friptura de vitel la cuptor.
POFTA BUNA !!!