Sos de usturoi cu ou

Acest sos de usturoi pe baza de ou seamana destul de mult cu o maioneza insa foloseste mult mai putin ulei. In plus, fiind un sos accentul se pune mai ales pe capacitatea de a potenta gustul. Prin urmare, usturoiul este in prim plan. Este un sos destul de intalnit in fastfood-uri intrucat merge bine cu prajeli.

Ingrediente pentru sos de usturoi cu ou crud

2 capatani de usturoi,
2 galbensuri crude,
1 felie de paine,
sare, ulei, piper,

Cum se face sosul de usturoi cu ou crud

Usturoiul se curata si se piseaza.

Intr-o farfurie punem o felie de paine la inmuiat in lapte.

Se separa galbenusurile de albus. Vom folosi numai galbenusurile.

Se amesteca cu galbenusurile cu painea pe care o stoarcem bine inainte, sare, piper, usturoi.

Apoi se adauga treptat uleiul, frecand ca la maioneza.

Trucuri si idei

Puteti adauga acestui sos si zeama de lamaie. Gustul va fi mai bogat, exact ca la maioneza.

Desi este o reteta care se face foarte rapid, aveti la dispozitie o scurtatura – puteti adauga usturoiul intr-o maioneza care este deja facuta.

Video

Sau puteti face sosul in stil libanez, folosind albusurile de ou crud in loc de galbenusuri. Stiati ca faceti acest sos extrem de usor cu un robot de bucatarie?

Sursa foto