Sos Pesto

Ingrediente:
4-5 cateti de usturoi,
5-6 fire busuioc verde,
120 g parmezan ras,
50 g seminte de pin(obtional),
150 ml ulei masline,
sare de mare, piper proaspat macinat,

Mod de preparare:
Busuiocul se spala, se scot frunzele de pe tija, se pun pe un prosop sau pe hartie abosrbanta pentru a indeparta apa de la procesul de spalare, trebuie sa fie uscate. Usturoiul se curata si se taie marunt. Se pun intr-un vas, se adauga sare si se paseaza cu blenderul( se poate folosi si mojarul, pasand bine cu pisalogul). Se paseaza totul bine pana se obtine un piure fin. Se adauga 1 lingura de parmezan ras si putin cate putin ulei de masline. Se amesteca bine pana se incorporeaza parmezanul. Se amesteca continuu, alternand parmezan si ulei, pana se termina cele 2 ingrediente. La sfarsit se adauga piper proaspat macinat.
Sosul Pesto se poate pastra pena la 1 saptamana in frigider. Se pune intr-un borcan, se completeaza deasupra cu 1 lingura ulei de masline,se inchide ermetic.