Este inca un sos celebru considerat, servit in restaurantele de lux alaturi de retete de mancare la fel de fine ca si denumirea acestui sos.
Acum se gaseste si in supermarket, sau se poate pregati acasa cu ingrediente usor de gasit.
Retetele de sos Remoulade sunt diverse si mai mereu modificate.
Ingrediente sos Remoulade cu capere
300 g maioneza casa ( sau din supermarket )
100 g castraveti murati in otet
2 oua
100 g capere
1 lingura mustar
1-2 linguri smantana ( pentru un sos mai fluid )
1 lingura otet din vin
1/2 legatura patrunjel proaspat
sare, piper
Cum vom face sos Remoulade cu capere
Intr-un vas destul de incapator si cu peretii largi vom adauga maioneza cu mustarul si otetul , amestecand usor cu o spatula.
Ouale fierte si curatate, le taiem marunt si le adaugam in maioneza.
Castravetii taiati marunt, scursi de zeama, caperele scurse ( lasate intregi sau tocate marunt ), patrunjelul taiat fin se vor adauga in vasul cu maioneza, amestecand usor ingredientele.
Se va condimenta cu sare si piper daca va mai fi necesar ( dupa gust si preferinte ).
Vasul cu sos Remoulade se va acoperi cu o folie alimentara si se va da la rece in frigider pana va fi servit.
Sosul Remoulade se poate folosi la peste, legume, carne vita sau peste telina data prin razatoare ( folosit ca o salata ).
POFTA BUNA !!