Sos verde de spanac sau stevie

Sosul verde merge perfect la o friptura mai putin grasa, cum ar fi carnea de vita sau de pui. Vom folosi in acest sos spanac, insa el se poate face si cu stevie, iar procedeul este similar. Pentru a fi mai bun este bine sa aveti la indemana supa de pui.

Ingrediente pentru sos de spanac

500 g spanac sau stevie,
1 legatura ceapa verde,
1 legatura usturoi verde,
200 g smantana,
300 ml supa de pui,
1/2 legatura marar,
1/2 legatura patrunjel,
sare, piper, ulei masline,

Cum se face sosul de spanac

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei.

Spanacul se curata si se opareste 5 minute in apa clocotita.

Se toaca marunt si se adauga in vasul cu ceapa si usturoi calit.

Se sting cu supa de pui, se adauga sare si piper, se lasa acoperit la foc mic, 30 minute.

Se adauga apoi smantana, mararul si patrunjelul tocate fin. Se trece tortul prin mixer. Se serveste cald cu friptura de vita.

Sursa foto