Sos vinegreta pentru salate

Sosul vinegreta este cel preferat de francezi pentru salate. Exista zeci de variante ale lui. Noi va propunem acum trei dintre ele, foarte rapid de obtinut. Ingredientele comune sunt otetul si uleiul de masline, la care puteti adauga, dupa gust, mustar sau ceapa verde sau ceapa rosie

Ingrediente pentru sos vinegreta

Varianta cu ceapa verde
5 linguri ulei masline,
3 linguri otet,
1 legatura mica patrunjel,
1 legatura ceapa verde,
sare, piper,

Varianta cu mustar (clasica)
2 linguri ulei,
2 linguri otet,
1 lingurita mustar,
sare, piper,

Varianta cu ceapa rosie
5 linguri ulei masline,
2 linguri otet,
1 lingurita mustar,
2 cepe rosii tocate marunt,
sare, piper,

Cum se face sosul vinegreta

Uleiul si otetul se amesteca bine, pana devine un lichid albicios.

Se adauga restul de condimente.

Video

Sau puteti face varianta de baza, care nu contine niciunul din adausurile de mai sus. Ai numai ulei, otet, sare si piper. Urmariti video pentru a vedea cum se face baza oricarui sos vinegreta.

Sursa foto