Soteul de morcovi este o mancare foarte potrivita pentru copii. Insa si oamenii mari o pot manca cu mare placere, alaturi de o felie de paine prajita sau ca garnitura.
Ingrediente pentru sote de morcovi
1 kg de morcovi,
2 cepe,
1 lingura faina,
sare, ulei,
Cum se face soteul de morcovi
Morcovii se curata si se taie rondele subtiri, se pun intr-o cratita si se calesc in ulei si putina apa.
Dupa 2-3 minute se adauga ceapa tocata marunt si se mai lasa 1-2 minute,
Se adauga apa clocotita cat sa-i acopere cu 2 cm si se lasa sa fiarba inabusit 20 minte.
Inainte de a opri focul se toarna peste morcovi un sos facut din faina amestecat cu 2-3 linguri apa si sare. Se amesteca bine si se mai da in 2-3 clocote.
Trucuri si idei
Daca nu va incanta ideea unui sos mai gros puteti renunta la sosul cu faina de la final.
Unii oameni prefera soteul de morcovi mai dulce, asa ca adauga si o lingura de zahar.
Puteti orna cu cateva frunze de patrunjel.
Se poate consuma cu o lingura de iaurt deasupra.
Video
Cand faceti sote de morcovi nu trebuie sa ii faceti neaparat singuri. Le mai puteti adauga si alte legume. Cum ar fi de exemplu sparanghel, asa cum vi se arata in video de mai jos.