Spaghetti bolognaise

Ingrediente:
500 g spaghetti,
1 ceapa,
2 catei usturoi,
1 morcov,
1 creanga de telina,
850 g rosii proaspate sau la borcan,
375 ml vin rosu,
500 g carne de porc tocata
500 ml supa(poate fi si concentrat la plic, exemplu Maggi sau Knor),
1 legatura patrunjel,
1 lingurita zahar,
2 linguri ulei masline,

Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, se pun la calit in ulei incins, se adauga apoi morcovul si telina tocate bucatele, se lasa la foc mic, 5 minute. Se adauga apoi carnea tocata, se amesteca bine pana cand carnea se desface, se adauga supa, vinul rosu, rosiile tocate marunt si decojite de pielita daca sunt proaspate, zaharul, patrunjelul tocat marunt. Se lasa la foc domol 1h-1.30h pana cand scade si se evapora vinul. Pastele se scurg si se servesc cu acest sos si parmezan ras.