Spaghetti cu bacon afumat si sos de smantana

Spaghetti cu smantana si bacon

Cum se fac spaghetti cu bacon afumat si sos de smantana

Spaghetele se vor pune la fiert conform instructiunilor de pe pachet ( pentru al-dente).

Intre timp, intr-o tigaie de teflon cu peretii inalti se va pune uleiul de masline la incalzit peste care se va adauga pentru calit baconul afumat taiat in cubulete, ceapa taiata marunt, amestecandu-se ocazional ( pana  va deveni sticloasa ceapa ).

Smantana de consum amestecata cu laptele si parmezanul ras ( 100g ) intr-un castron, se vor adauga in tigaie, lasand sa fie adus totul la fierbere, cca 2 minute ( sau pana se va ingrosa sosul), asezonandu-se cu sare, piper.

Spaghetele scurse in prealabil, se vor adauga in tigaie, amestecandu-se cu o spatula pentru a fi cuprinse in sosul de smantana ( eventual daca sosul va fi prea gros, se pot adauga 1-2 polonice din apa in care au fiert spaghetele),

Spaghetele cu bacon afumat si sos de smantana se vor servi  fierbinti in farfurii adanci, presarate cu parmezan ras.

POFTA BUNA !!