Cum se fac spaghetti cu bacon afumat si sos de smantana
Spaghetele se vor pune la fiert conform instructiunilor de pe pachet ( pentru al-dente).
Intre timp, intr-o tigaie de teflon cu peretii inalti se va pune uleiul de masline la incalzit peste care se va adauga pentru calit baconul afumat taiat in cubulete, ceapa taiata marunt, amestecandu-se ocazional ( pana va deveni sticloasa ceapa ).
Smantana de consum amestecata cu laptele si parmezanul ras ( 100g ) intr-un castron, se vor adauga in tigaie, lasand sa fie adus totul la fierbere, cca 2 minute ( sau pana se va ingrosa sosul), asezonandu-se cu sare, piper.
Spaghetele scurse in prealabil, se vor adauga in tigaie, amestecandu-se cu o spatula pentru a fi cuprinse in sosul de smantana ( eventual daca sosul va fi prea gros, se pot adauga 1-2 polonice din apa in care au fiert spaghetele),
Spaghetele cu bacon afumat si sos de smantana se vor servi fierbinti in farfurii adanci, presarate cu parmezan ras.
POFTA BUNA !!