Spaghete cu carne tocata si legume

Atunci cand faci spaghete nu trebuie sa iti fie teama sa folosesti legume. Ele sunt minunate intr-un sos cu rosii si carne. In aceasta reteta vom folosi gulii, morcovi si ceapa.

Ingrediente spaghete cu carne tocata si legume

500 g spaghetti

100 g carne tocata porc

100 g carne tocata vita

100 g jambon

1 morcov potrivit

1 gulie

1 ceapa mica

3-4 catei usturoi

30 g unt

3-4 linguri ulei de masline

150 paste tomate

100 ml vin alb sec

100 g parmezan

1/2 legatura patrunjel proaspat

sare, piper

condimente naturale: oregano, cimbru etc …

Cum se fac spaghete cu carne tocata si legume

Intr-o oala cu 2 l de apa fierbinte si un praf de sare, se vor pune spaghetele la fiert, respectand timpul dupa indicatiile de pe ambalaj.

Legumele se vor pregati separat  pe un blat de lucru inainte de gatire: ceapa curatata si tocata marunt; gulia curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari; morcovul curatat si dat pe razatoarea cu ochiuri mari, usturoiul taiat feliute subtiri.

Intr-o tigaie de teflon cu peretii inalti si larga ( folosita pana la sfarsit ) vom pune untul si uleiul la incins.

Jambonul taiat marunt se va adauga in ulei la calit,  amestecat continuu cu o spatula ( pentru a nu se arde ) cca 1-2 minute.

Legume se vor adauga toate odata impreuna peste jambonul calit  ( avand grija sa fie amestecate continuu, pentru a nu se arde, ci doar inmuiate putin ) cca 3-4 minute.

Carnea tocata amestec ( vita +porc ) se va adauga peste legumele moi, impreuna cu 1 pahar de apa si vinul alb sec. Se va lasa sa fiarba la foc domol cca 40-45 minute ( carnea sa fie moale si desfacuta …nu cocolose stranse ).Daca lichidul din tigaie va scadea mult, atunci se mai poate adauga putina apa calduta.

Aproape de final, cand compozita din tigaie este gatita, se mai adauga: pasta de tomate, sarea, piperul, oregano si cimbru dupa gust.

Se mai lasa la fiert cca 3-5 minute, dupa care se vor adauga spaghetele scurse si clatite sub jet de apa.

Spaghetele cu carne tocata si legume se vor servi fierbinti in farfurii adanci sau intinse, decorate din belsug cu parmezan si patrunjel proaspat tocat.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto