Cum se fac spaghetele cu sardine si ardei
Spaghetele se vor pune la fiert in apa clocotita cu sare, respectandu-se timpul de fierbere dupa instructiunile de pe ambalaj.
Intre timp, incalzim uleiul de masline intr-un WOK/tigaie de teflon in care vom praji ardeiul rosu semi-iute taiat in rondele subtiri, ardeiul gras verde taiat in felii subtiri, usturoiul taiat in feliute subtiri, timp de 3-4 minute.
Rosiile maruntite de la conserva se vor adauga peste ardeii gatiti, impreuna cu sucul de rosii, lasand sa fiarba la foc mic pana se va forma un sos omogen usor fluid.
In timpul fierberii se va asezona sosul cu sare si piper dupa gust ( sau si alt tip de condmente dupa gust ).
Spaghetele scurse ( se va pastra cate linguri din apa in care au fiert ) se vor adauga peste sosul obtinut ( adaugandu-se din apa oprita, in cazul in care sosul va fi prea gros ), lasand sa dea intr-un fiert, cca 2 minute ( pentru a-si lua din aromele sosului ).
Sardina de la conserva se va scurge de ulei intr-o strcuratoare, apoi adaugate peste spaghete ( maruntita cu o furculita ).
Optional, pentru persoanele care iubesc branza, pot adauga deasupra parmezan ras/sau fulgi rasi de parmegiano.
Spaghetele cu sardina si ardei se vor transfera in farfuri adanci/boluri ( impartindu-se dupa numarul de persoane de la masa, in 3 sau 4 portii ), decorate cu frunze de patrunjel verde, masline/capere, cu cate o rosie cherry si servite imediat cat sunt fierbinti.
POFTA BUNA !!!