Spaghetti cu sos de smantana si tarhon

Chiar daca este o mancare banala, pastele sunt preferate de majoritate, deoarece se gatesc foarte repede si ne scapa uneori de un pranz sau o cina in familie.

Vom gati o reteta de paste in care adaugam un ingredient aromat, putin ” indraznet”, care va conferi pastelor un gust foarte placut, pe langa un sos de smantana si anume… tarhon.

Ingrediente spaghetti cu sos de smantana si tarhon

300 g spaghetti ( sau paste penne, circulare etc )

100 ml smantana de gatit

50 g parmezan ras

1/2 legatura tarhon

1 lingura ulei masline

1 lingura rasa de coaja de portocala

sare, piper

Cum se fac spaghetti cu sos de smantana si tarhon

Spaghetele se vor pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita  cu un praf de sare, respecatandu-se timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Dupa fierbere, pastele se vor scurge si fara a se clati se vor pune intr-o tigaie de teflon, peste care se va turna smantana de gatit amestecata cu parmezanul ras, asezonate dupa gust cu sare si piper, amestecandu-se totul cu o spatula.

Pentru un gust aromat si acea senzatie  racoritore pentru papilele gustative, se va adauga tarhon verde proaspat mixat in blender ( confera mai multa aroma asa mixat ) impreuna cu 1 lingura de ulei de masline.

Spaghetele cu sos de smantana si tarhon se vor servi imediat  fierbinti in farfurii adanci, decorate cu razatura de coaja de portocala ( va conferi spaghetelor un iz exotic si un gust apetisant ).

POFTA BUNA !!

Sursa foto