Chiar daca este o mancare banala, pastele sunt preferate de majoritate, deoarece se gatesc foarte repede si ne scapa uneori de un pranz sau o cina in familie.
Vom gati o reteta de paste in care adaugam un ingredient aromat, putin ” indraznet”, care va conferi pastelor un gust foarte placut, pe langa un sos de smantana si anume… tarhon.
Ingrediente spaghetti cu sos de smantana si tarhon
300 g spaghetti ( sau paste penne, circulare etc )
100 ml smantana de gatit
50 g parmezan ras
1/2 legatura tarhon
1 lingura ulei masline
1 lingura rasa de coaja de portocala
sare, piper
Cum se fac spaghetti cu sos de smantana si tarhon
Spaghetele se vor pune la fiert intr-o oala cu apa clocotita cu un praf de sare, respecatandu-se timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Dupa fierbere, pastele se vor scurge si fara a se clati se vor pune intr-o tigaie de teflon, peste care se va turna smantana de gatit amestecata cu parmezanul ras, asezonate dupa gust cu sare si piper, amestecandu-se totul cu o spatula.
Pentru un gust aromat si acea senzatie racoritore pentru papilele gustative, se va adauga tarhon verde proaspat mixat in blender ( confera mai multa aroma asa mixat ) impreuna cu 1 lingura de ulei de masline.
Spaghetele cu sos de smantana si tarhon se vor servi imediat fierbinti in farfurii adanci, decorate cu razatura de coaja de portocala ( va conferi spaghetelor un iz exotic si un gust apetisant ).
POFTA BUNA !!