Spaghetti cu sos de smantana si usturoi

Pastele cu sos de smantana si usturoi sunt cremoase si pline de savoare. Secretul sta in sosul cu care sunt servite. Va dam mai jos doua variante de sos pentru paste cu smantana si usturoi.

Ingrediente pentru paste cu sos de smantana

500 g spaghetti,
cativa catei usturoi,
500 ml smantana,
50 g parmezan,
sare, piper,

Cum se fac pastele cu sos de smantana

Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare, se respecta timpul de fierbere indicat pe ambalaj.

Cateii de usturoi se pun pe o tava, in coaja lor, se dau la cuptor la 180°C, pentru 20 minute.

Cand usturoiul s-a inmuiat, se curata si miezul se paseza cu furculita. Se amesteca apoi cu smantana. Se poate folosi mixerul, se amesteca pana se formeaza o crema.

Pasta obtinuta se pune la foc domol, se adauga sare si piper, se amesteca 2-3 minute.

Pastele se scurg, se pun intr-un bol, se varsa peste ele sosul de usturoi-smantana, se amesteca usor.

Deasupra se adauga parmezanul ras.

Video

In video de mai jos vedeti cum se fac pastele de la inceput, daca le faceti in casa. Sosul de smantana cu usturoi ales este facut intr-o varianta mai simpla, gata in cateva minute

Sursa foto