Spanac cu usturoi

Spanacul cu frunzele lui carnoase si pline de clorofila  mai contine si grupa de vitamine B,C, E, K ; fier etc.

Avantajul la aceasta leguma este ca se poate consuma si sub forma cruda sau gatita in numeroase moduri.

Vom gati o mancarica de spanac foarte simpla si rapida, folosind acea combinatie geniala cu usturoi.

Ingrediente spanac cu usturoi

1 kg spanac proaspat

50 g unt +1 lingura ulei

150 ml lapte

2 linguri faina

4-5 catei usturoi

100 g smantana ( decor si gust )

sare+ piper ( dupa gust )

Cum vom face spanac cu usturoi

Vom pune la fiert 3-4 l apa intr-o oala inalta.

Dupa ce am curatat spanacul de codite si spalat bine sub jet de apa, il adaugam in oala la oparit cca 3-4 minute.

Apoi il vom scurge de apa fierbinte intr-o strecuratoare.

Dupa ce s-a racit si scurs, tocam spanacul sau il dam prin blender ( la aceasta reteta spanacul a fost tocat pentru ca a dat o textura mai buna preparatului. ).

Separat intr-o tigaie de teflon ( sau o cratita cu fundul dublu ) punem untul cu uleiul la incalzit, apoi punem faina odata, amestecand cu spatula continuu pentru a nu se arde si faina sa se impregneze in grasime.

Laptele il turnam caldut peste faina amestecand cu ajutorul unui tel pana vom obtine asa numitul sos bechamel.

Lasam sosul sa mai fiarba cca 5-10 minute ( daca se va ingrosa prea tare atunci mai adaugam lapte ), dupa care vom pune spanacul tocat si usturoiul pisat amestecand usor pana se vor amesteca ingredientele.

Asezonam totul cu sare, piper dupa gust, iar daca vrem ca mancarica sa fie mai subtire mai adaugam lapte.

Spanacul cu usturoi se va servi caldut in farfurii adanci, decorat cu cate 1-2 linguri de smantana si paine prajita.

Trucuri si idei

Mancarica de spanac cu usturoi merge foarte bine cu oua pregatite in orice fel :ochiuri; omleta; ou pusat sau la fel de bine ca o garnitura la un piept de pui pe gratar etc..

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto