Probabil ca deja ai incercat modul clasic de a manca spanac fiert cu un pic de ulei si ceapa. Acum este momentul pentru o reteta deosebita, cu sos Bechamel, un sos alb, cremos. Se poate servi peste clatite, ca in imaginea de mai sus.
Ingrediente pentru spanac in sos Bechamel
1 kg spanac,
30 g unt,
2 linguri faina,
2 pahare lapte,
sare, piper,
Cum se face spanacul in sos Bechamel
Spanacul se spala bine, se curata de codite, se opareste.
Se pune apoi la fiert pentru 5-6 minute in apa clocotita cu sare. Se scoate si se lasa la scurs.
In acest timp se topeste untul, se adauga faina si se stinge cu lapte.
Se adauga imediat spanacul scurs. Se amesteca bine, se lasa 3-4 minute.
Se serveste cald cu diverse fripturi, oua ochiuri, legume sau simplu.
Trucuri si idei
Singura parte complicata la aceasta reteta este sa iti iasa un sos fara cocoloase. Pentru a obtine asta este necesar sa amesteci incontinuu in soscu un tel si sa il tii la foc mic. Laptele, preferabil cald, se adauga treptat.
Ca mancarea de spanac sa fie fina fie taiati spanacul marunt dupa ce il fierbeti fie il puneti intr-un blender.
Multa lume prefera sa adauge exact la final, cupa ce a luat mancarea de pe foc, usturoi taiat marunt.
Video
Intrucat sosul este cel care va poate pune probleme va prezentam un video cu modul in care se face.