Atunci cand suntem in cautarea unui desert care sa fie hranitor, racoritor si cu mai putin zahar, nu ne putem gandi decat la niste fructe exotice, … mai bine zis la o spuma de fructe de mango.
Este un desert atat de bun, incat nici nu-ti dai seama cand iti termini cupa, aspirand la urmatoarea.
Varinte de a face spuma de mango, sunt numeroase, dar vom alege pe cea la care galbenusurile de ou batute spuma vor fi fierte la bain-marie, mai ales ca pe timp de vara adaugate crude intr-un desert nu sunt prea sanatoase.
Ingrediente pentru spuma de mango
3 fructe de mango bine coapte
3 oua
4 linguri miere de albine
4 linguri zeama de lamaie
4 linguri suc de portocale
cateva picaturi de esenta de vanilie
cateva frunze de menta ( ptr decor)
fructe de padure ( ptr ornat )
topping de ciocolata ( optional )
Cum se face spuma de mango
Fructele de mango se curata de coaja si se elimina samburele, apoi pulpa se va taia bucati mici, se vor adauga intr-un blender impreuna cu zeama de lamaie si sucul de portocale, mixandu-se pana se va obtine o pasta omogena.
Separam albusurile de galbenus in boluri diferite.
Galbenusurile le batem impreuna cu mierea de albine topita in cuptorul cu microunde, cu ajutorul unui mixer pana devin o spuma albicioasa, apoi le punem pe bain-marie, amestecand cu un tel in mod constant, pana se ingroasa si se formeaza o crema ca o smantana groasa.
Crema se va lasa la rece, apoi calduta se amesteca cu spuma de mango si cu albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecandu-se cu un tel cu miscari lente circulare.
Am atasat un video, ca sa vedeti cea mai simpla modalitate de a curata un mango
Spuma de mango se va transfera in cupe transparente, apoi se dau la rece in frigider timp de 2 ore, apoi servita si decorata fiecare cupa la alegere cu: fructe de padure, un topping de ciocolata si cu cate o frunza de menta verde.
Video
Dupa cum spuneam, reteta de mai sus este cea mai simpla. Odata ce o stapaniti puteti trece la pasul urmator, adaugand gelatina si smantana si preparand deserturi mai sofisticate.