Spuma de sardine

Macar o zi pe saptamana trebuie sa consumam peste, gatit sub orice forma dorim, deoarece pestele este bogat in proteine; omega 3; vitaminaD,B12 si minerale.

De data aceasta vom face o reteta foarte simpla de peste intr-un timp scurt si anume: o spuma-crema de sardine.

Ingrediente spuma de sardine

2 cutii sardine in ulei vegetal sau in suc propriu (sau ton maruntit in ulei sau suc propriu )

1 pate ficat de orice fel ( pui, porc sau peste) optional

1 ou fiert ( galbenusul )

100 g branza vaci slaba

cateva fire de arpagic ( 3-4 fire )

2-3 linguri zeama lamaie

un cub de unt ( va face spuma de sardine mai omogena )

sare, piper

Cum se face spuma de sardine

Intr-o strecuratoare de plastic se vor pune sardinele la scurs, apoi vor fi transferate in blender sau intr-un bol,  mixandu-se cca 3-4 minute impreuna cu: galbenusul de ou fiert, pateul de ficat, branza de vaci, zeama de lamaie, piper si un praf de sare pana se va obtine o spuma-pasta de sardine.

Optional: daca se vor dori vizibile ingredientele,  atunci se poate mixa totul doar 1-2 minute ( fara a transforma totul intr-o crema )

Spuma de sardine se va transfera intr-un bol, peste care se va adauga arpagicul tocat fin, amestecandu-se usor cu o spatula.

Daca spuma de sardine nu se va consuma imediat, atunci bolul se va da la rece in frigider, acoperit cu o folie alimentara.

Spuma de sardine se va servi la mic dejun cu paine prajita, sau ca o gustare intre mese.

Trucuri si idei

Spuma de sardine se poate pastra 1-2 zile ( nu mai mult), daca se va tine intr-un borcan de sticla ermetic inchis.

POFTA BUNA !!

Sursa foto