Macar o zi pe saptamana trebuie sa consumam peste, gatit sub orice forma dorim, deoarece pestele este bogat in proteine; omega 3; vitaminaD,B12 si minerale.
De data aceasta vom face o reteta foarte simpla de peste intr-un timp scurt si anume: o spuma-crema de sardine.
Ingrediente spuma de sardine
2 cutii sardine in ulei vegetal sau in suc propriu (sau ton maruntit in ulei sau suc propriu )
1 pate ficat de orice fel ( pui, porc sau peste) optional
1 ou fiert ( galbenusul )
100 g branza vaci slaba
cateva fire de arpagic ( 3-4 fire )
2-3 linguri zeama lamaie
un cub de unt ( va face spuma de sardine mai omogena )
sare, piper
Cum se face spuma de sardine
Intr-o strecuratoare de plastic se vor pune sardinele la scurs, apoi vor fi transferate in blender sau intr-un bol, mixandu-se cca 3-4 minute impreuna cu: galbenusul de ou fiert, pateul de ficat, branza de vaci, zeama de lamaie, piper si un praf de sare pana se va obtine o spuma-pasta de sardine.
Optional: daca se vor dori vizibile ingredientele, atunci se poate mixa totul doar 1-2 minute ( fara a transforma totul intr-o crema )
Spuma de sardine se va transfera intr-un bol, peste care se va adauga arpagicul tocat fin, amestecandu-se usor cu o spatula.
Daca spuma de sardine nu se va consuma imediat, atunci bolul se va da la rece in frigider, acoperit cu o folie alimentara.
Spuma de sardine se va servi la mic dejun cu paine prajita, sau ca o gustare intre mese.
Trucuri si idei
Spuma de sardine se poate pastra 1-2 zile ( nu mai mult), daca se va tine intr-un borcan de sticla ermetic inchis.
POFTA BUNA !!