Sufleul de dovlecei este foarte sanatos pentru toata familia, adorat de cei mici ( mai mari de 10 luni ).
Este o reteta dietetica, care poate fi la fel de gustoasa, apetisanta la fel ca oricare alta.
Deasemenea daca mai ramane sufleu de pe o zi pe alta, poate asigura pachetul la serviciu.
Ingrediente sufleu de dovlecei cu rosie
4 dovlecei mijlocii
50 g unt ( ptr sotat dovleceii )
50 g parmezan sau cascaval tare ( ptr decor sufleu )
1 rosie coapta ( ptr decor sufleu )
Pentru sosul bechamel
2 linguri rase de faina
2 linguri de unt ( la temperatura camerei )
250 ml lapte
2 oua
50 g cascaval ras ( de consistenta tare )
Cum se face sosul bechamel pentru sufleu
Intr-o tigaie de teflon vom pune untul la incalzit si faina alba.
Se va amesteca cu un tel continuu, fara sa se rumeneasca, apoi se stinge cu laptele.
Lasam sosul pe care l-am desfacut bine, sa fiarba pana se ingroasa si se desprinde de pe tigaie.
Dam tigaie la o parte pentru a se racori sosul, dupa care adaugam cascavalul ras si galbenusurile de ou pe rand, amestecand cu telul pana se vor omogeniza ingredientele bine si combina aromele.
Potrivim de sare si piper dupa gust, apoi lasam compozitia in asteptare pana pregatim si dovleceii pentru sufleu.
Cum se face sufleul de dovlecei cu rosie
Dovleceii se curata de coaja, se taie in bucatii potrivite si se oparesc cu apa clocotita si sare.
Se scurg de apa, se pun intr-o tigaie cu unt pe foc pana iese toata umezeala din ei.
Vom pregati un vas Jena rotund uns bine cu unt, asezam dovlecei pe fundul formei, apoi turnam compozitia de sos bechamel, stropind cu putin unt deasupra, apoi decoram cu rosia taiata felii si cu branza rasa ( de preferinta parmezan ).
Se da forma la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca o ora, pana sufleul va creste.
Se serveste sufleul imediat cum va fi scos din cuptor, indata ce a crescut frumos ( dupa racire acesta va scadea ) deoarece este mult mai aspectos si apetisant.
POFTA BUNA !!!
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)