Sufleu de varza (sau conopida, praz, dovlecei)

Sufleu de varza

Vrei sa mananci mai multe legume? O buna idee este sa faci un sufleu cu legume. In acest fel vei obtine o masa completa si foarte satioasa. Serveste alaturi de o salata.

Ingrediente pentru Sufleu de varza
Se pregatesc ½ kg de legume.
3, 4 linguri ulei
3, 4 linguri faina
1 cana lapte (sau iaurt)
300 gr branza (de consistent tare – burduf, telemea, de oaie)
4 oua

Cum se face Sufleul de varza

Se fierb legumele in apa cu sare cateva minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie marunt. Se scurg de apa, mai ales varza, care trebuie un pic stransa.

Se amesteca uleiul cu faina intr-o cratita suficient de mare ca sa intre toate ingredientele de mai sus. Deasupra se adauga o cana cu lapte sau iaurt. Compozitia se pune toata pe foc incet, si se amesteca continuu ca sa fie omogena, fara cocoloase.

Se ia de pe foc si o lasi sa se racoreasca un pic.

Se faramiteaza branza si se adauga peste compozitia din cratita.

 

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se adauga in cratita si se amesteca. Albusurile se bat spuma si se adauga la sfarsit, amestecand cu grija ca sa ramana sufleul pufos.

Toata compozitia se toarna intr-un vas de jena uns cu ulei si tapetat cu pesmet.

Se pune la cuptorul incins. Se tine in jur de 45 de minute, pana cand se rumeneste.

Pofta buna!