Cand gasesti la piata atat de multi dovlecei tineri este momentul sa incerci aceasta supa crema. Are consistenta, de la cartofi. Are aroma de la legume. Si este facuta asemeni unui parfum, cu mare grija ca toate ingredientele sa isi atinga potentialul maxim.
Ingrediente supa crema de cartofi si dovlecei
1 kg dovlecei tineri ( verzi )
3 cartofi albi potriviti ca marime
1 morcov ( pentru gust si culoare apetisanta a supei)
1 felie telina ( pentru a aroma supa )
1 ceapa
1 lingura ulei masline ( ptr sotat legumele )
2-3 linguri zeama lamaie
un cub unt
1 pahar lapte de soia sau supa de la legume ( optional )
50 g smantana ( pentru decor )
1/2 legatura patrunjel ( decor )
sare, piper
Cum se face supa crema de cartofi si dovlecei
Cartofii, morcovul, telina si dovleceii se vor curata, spala si taia in cuburi mari.
Legumele pregatite se vor pune la fiert intr-o oala ( capacitate 2 l ) cu apa clocotita, un praf de sare si cubul de unt, pentru cca 30 minute ( cat se vor inmuia bine ).
Ceapa curatata si taiata marunt se va pune la calit intr-o tigaie de teflon cu uleiul de masline ( pana devine translucida ).
Cand legumele au fiert, se vor scoate din supa si sunt puse in blender pentru a fi maruntite ( pasate ), impreuna cu ceapa sotata, pana se va obtine un piure ( cca 3-4 minute ).
Daca piureul obtinut va fi prea vascos, se va subtia cu lapte de soia ( sau supa de la legumele fierte ).
Supa crema se va asezona cu sare si piper dupa gust.
Optional, pentru un gust mai acrisor, se poate adauga in supa crema putina zeama de lamaie ( pentru a atenua din gustul dulceag ).
Supa crema de cartofi si dovlecei se va servi in boluri individuale, cu crutoane de paine prajita si decorata in mijloc cu smantana si patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA !!!