Supa crema de legume este un preparat care se poate consuma indiferent de anotimp si sezon.
Este plina de vitamine, dietetica, sanatoasa putand fi consumata atat de adulti si mai buna de convins copii sa o guste.
Se pregteste cat ai ” bate din palme “si oricine o poate face.
Ingrediente supa crema de legume cu menta ( ptr 4 persoane )
4 cartofi
1 dovlecel
2 cepe
3 rosii coapte
20 ml ulei masline ( ptr calit ceapa )
cateva frunze de busuioc ( 2-3 buc )
cateva frunze de menta ( 2-3 buc )
1/2 lamaie ( sucul )
100 ml smantana ( ptr decor supa, optional )
sare, piper
Cum se face supa crema de legume cu menta
Curatam ceapa, o spalam si taia marunt si adauga intr-o tigaie cu putin ulei pentru a se inmuia ( nu cali ), atat cat sa devina translucida.
Intre timp curatam restul de legume ( cartofii si dovlecelul ) si le punem la fiert cu apa si sare intr-o oala, pentru cca 25 minute.
Rosiile le vom opari separat, si curata de pielita si seminte.
Dupa ce legumele au fiert le scoatem intr-o strecuratoare, apoi le punem intr-un blender la mixat ( ceapa, cartofii, dovlecelul, rosiile ) impreuna cu o cana din zeama de la legumele fierte.
Se va obtine dupa mixare o compozitie omogena pe care o vom adauga intr-o oala la fiert pentru cateva clocote impreuna cu 1 l din zeama de la fiertul legumelor. ( daca dorim o supa mai subtire, mai putem adauga zeama de la legumele fierte ).
Vom condimenta supa crema obtinuta cu sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Pentru o savoare a supei si mai deosebita, adaugam frunzulitele de menta si busuioc tocate fin.
Se va servi rece in boluri speciale pentru supa, decorata cu cate o lingura de smantana si cateva picaturi de ulei de masline deasupra.
Dupa dorinta fiecaruia supa crema de legume se poate servi si cu crutoane din paine.
POFTA BUNA !!!