Supa crema de mazare cu menta

Mazarea este o leguma sanatoasa, cu un gust dulceag, gatita sub mai multe forme ( supe, creme, cu carne etc.. )

Se gaseste in tot timpul anului: congelata, conservata la borcane etc.. , de aceea nu ne ramane decat sa avem cheful si inspiratia de a o gati.

Vom face o supa crema de mazare, imbunatatindu-i  si mai mult gustul cu cateva frunze de menta.

Ingrediente supa crema de mazare cu menta ( ptr 2 persoane )

500 g mazare congelata ( proaspata sau de la borcan fiarta )

1 ceapa potrivita

2 catei usturoi

1/2 l lapte soia ( sau supa de legume )

2 linguri ulei vegetal

4-5 frunze de menta

sare, piper

Cum se face supa crema de mazare cu menta

Intr-un vas pentru supa, se va pune uleiul vegetal la incalzit, urmand ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat in feliute subtiri la calit pentru cca 2-3 minute ( cat va deveni ceapa translucida ).

Mazarea congelata ( sau proaspata, spalata bine ) se va pune in vas la fiert, impreuna cu 1 l lapte soia-optional ( sau supa de leguma ) si un praf de sare, lasandu-se la fiert pana ce mazarea se va inmuia bine ( cca 20-25 minute ).

Aproape de final, cu 5 minute inainte de a stinge focul la aragaz, se vor adauga frunzele de menta ( pentru a se intensifica mai bine gustul supei ), asezonandu-se dupa gust cu sare si piper.

In robotul de bucatarie sau blender, se va adauga supa de mazare, mixandu-se cca 2-3 minute, pana se va obtine o crema de mazare fina.

Optional, pentru o supa cu un gust catifelat, se poate adauga in blender in momentul mixarii,  1 lingurita  cu unt.

Supa crema de mazare cu menta se va servi calda in boluri individuale cu crutoane de paine sau bucati de branza de capra ( sau tofu ).

POFTA BUNA !!!

Sursa foto