Mazarea este o leguma sanatoasa, cu un gust dulceag, gatita sub mai multe forme ( supe, creme, cu carne etc.. )
Se gaseste in tot timpul anului: congelata, conservata la borcane etc.. , de aceea nu ne ramane decat sa avem cheful si inspiratia de a o gati.
Vom face o supa crema de mazare, imbunatatindu-i si mai mult gustul cu cateva frunze de menta.
Ingrediente supa crema de mazare cu menta ( ptr 2 persoane )
500 g mazare congelata ( proaspata sau de la borcan fiarta )
1 ceapa potrivita
2 catei usturoi
1/2 l lapte soia ( sau supa de legume )
2 linguri ulei vegetal
4-5 frunze de menta
sare, piper
Cum se face supa crema de mazare cu menta
Intr-un vas pentru supa, se va pune uleiul vegetal la incalzit, urmand ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat in feliute subtiri la calit pentru cca 2-3 minute ( cat va deveni ceapa translucida ).
Mazarea congelata ( sau proaspata, spalata bine ) se va pune in vas la fiert, impreuna cu 1 l lapte soia-optional ( sau supa de leguma ) si un praf de sare, lasandu-se la fiert pana ce mazarea se va inmuia bine ( cca 20-25 minute ).
Aproape de final, cu 5 minute inainte de a stinge focul la aragaz, se vor adauga frunzele de menta ( pentru a se intensifica mai bine gustul supei ), asezonandu-se dupa gust cu sare si piper.
In robotul de bucatarie sau blender, se va adauga supa de mazare, mixandu-se cca 2-3 minute, pana se va obtine o crema de mazare fina.
Optional, pentru o supa cu un gust catifelat, se poate adauga in blender in momentul mixarii, 1 lingurita cu unt.
Supa crema de mazare cu menta se va servi calda in boluri individuale cu crutoane de paine sau bucati de branza de capra ( sau tofu ).
POFTA BUNA !!!