Supa-crema poate fi preparata din mai multe legume ( aproape toate ) sau din una singura, dupa preferinte.
In mare parte, stim cum se face supa-crema de legume, dar secretul gustului sunt anumite ingredinte, care dau gust cremos, catifelat si delicios supelor-creme ( ceapa si usturoiul, care se pot mixa cu legumele sau se pot indeparta, cat si cubulete de unt ).
Ingrediente supa crema de morcov
1 kg morcovi tineri ( sa nu fie lemnosi )
2 cepe potrivite
2 cuburi de unt ( pentru gust mai bun si aromat )
50 g smantana de gatit ( adaugata la sfarsit, echilibrand gustul supei )
3-4 catei usturoi ( care se pot indeparta cand se vor mixa legumele )
1/2 legatura patrunjel verde ( ptr aroma si nobletea supei )
2 linguri ulei vegetal ( ptr sotat ceapa si usturoiul )
crutoane de paine prajita la cuptor
sare, piper
Cum se face supa crema de morcovi
Intr-un vas cu apa clocotita si cu un praf de sare ( cca 1,5 l ) se vor pune morcovii curatati, spalati si taiati in bucati de cca 3-4 cm. Vor fi lasati la fiert 15-20 minute.
Separat, intr-o tigaie de teflon cu uleiul la incins, se va pune ceapa, curatata si taiata marunt, la sotat ( cat devine translucida ) cca 5 minute, dupa care se vor adauga si cateii de usturoi zdrobiti, pentru cca 2-3 secunde ( cat va aroma uleiul ).
Cand morcovii au fiert, se vor pune la scurs intr-o strecuratoare ( se mai poate pastra o cana din zeama in care au fiert ), apoi sunt transferati in blender la mixat, adaugandu-se: ceapa sotata, praful de ghimbir, cubuletele de unt, 2 linguri zeama de lamaie, sare si piper, pana se va obtine o crema fina.
Optional, supa crema de morcovi, se mai poate pune pe foc domol cca 5-8 minute, dupa care se va servi in boluri individuale, cu smantana deasupra, patrunjel proaspat tocat si crutoane de paine prajita.
POFTA BUNA !!