Daca vreti o alternativa la clasicele ciorbe va propunem o supa crema pe baza de cartofi si alte legume. Iar ca proteine, puteti folosi, dupa gust, surimi sau un peste alb.
Ingrediente supa crema de surimi
300 g surimi congelati semipreparati ( sau peste alb: cod, salau etc.. )
2-3 cartofi potriviti
1/2 morcov ( optional )
100 ml smantana de gatit + 2 linguri amidon de porumb ( sau faina alba )
5-6 boabe capere murate
1/2 lingurita nucsoara
1 lamaie ( zeama si felii )
sare
Cum se face supa crema de surimi
Surimi congelati ( semipreparati ), se vor lasa la decongelat cu 1o minute inainte de a fi gatiti.
Intr-o craticioara cu pereti inalti ( diam de 15 cm si capacitate de 1, 5 l apa ), se vor pune cartofii curatati de coaja, taiati cubulete, la fiert cu un praf de sare ( in cca 1l apa ).
Morcovul, se va curata si se va pune la fiert intreg (acesta fiind scos si taiat in cubulete mici, apoi adaugat in supa crema, pentru aspect si gust ) impreuna cu cartofii ( cca 15 minute ).
Aproape de final, se vor adauga si surimi, sa dea intr-un clocot doua, impreuna cu cartofii ( cca 3-5 minute ).
Dupa fierbere, morcovul se va scoate separat ( taiat in cubulete foarte fine, puse intr-un bol in asteptare ), iar cartofii fierti si surimi, se vor pune in blender la mixat impreuna cu zeama ( cca 2-3 minute ), pana se va obtine o supa omogena.
Totul se va transfera inapoi in craticioara in care au fiert ingredientele, adaugandu-se smantana de gatit, batuta in prealabil cu amidonul de porumb ( lasat totul sa fiarba 3-4 minute la foc mic, cat se va ingrosa supa ).
Cubuletele de morcov, se vor adauga in supa crema de surimi, dupa ce focul de la aragaz se va stinge.
Pentru gust, supa se va asezona cu: sare, nucsoara praf ( pentru un gust putin picant ), boabele de capere si 2-3 linguri zeama de lamaie ( pot fi si mai multe linguri zeama lamaie, acest lucru depinde de gustul fiecaruia, cat de acrisoara dorim supa ).
Supa crema de surimi, se va servi calda cu crutoane, branza Emental rasa si cu felii de lamaie alaturi.
POFTA BUNA !!