Supa crema din radacina de patrunjel

Este o reteta recomandata pentru persoanele cu afectiuni respiratorii, datorita continutului ridicat de vitamina C din frunzele si radacina de patrunjel si pentru refacerea organismului dupa o iarna lipsita de vitamine.

Supa crema din radacina de patrunjel este usor de facut si avantajul este ca putem folosi orice fel de legume proaspete, renuntand astfel la mancare prajita in baie de ulei sau evitand rantajele de faina.

Ingrediente supa crema din radacina de patrunjel

3 radacini de patrunjel

2 cepe mijlocii

1 ardei gras

2 morcovi potriviti

2 rosii coapte

200 g smantana (ptr decor ) optional

1 lingura unt dietetic fara sare ( cu grasimi reduse )

1 lingura faina (ptr ingrosat supa ) optional

1 legatura patrunjel proaspat

sare

Cum se face supa crema din radacina de patrunjel

Curatam si spalam radacinile de patrunjel, morcov, ardeiul si ceapa.

De la patrunjelul proaspat, pentru supa vom folosi si coditele care contin multa vitamina C ( taiate cam de 2 cm ), iar frunzele le vom folosi ca si decor.

Taiem radacina de patrunjel in bastonase subtiri, morcovul si ardeiul in cubulete, ceapa marunt,rosiile oparite, decojite si taiate cubulete.

Intr-o oala cu 1 l apa clocotita si sarata, punem la fiert radacinoasele, iar dupa 10 minute adaugam ceapa taiata marunt, rosiile, coditele de patrunjel, impreuna cu cubul de unt ( pentru a da savoare si aspect cremos supei ).

Cand legumele au fiert, strecuram supa ( nu aruncam zeama, o putem folosi daca vrem o supa crema mai subtire ) si pasam legumele intr-un blender sau o sita deasa.

Apoi punem zeama de la legume din nou la fiert,  adaugand piureul de legume, apoi asezonam cu sare dupa gust.

Optional, pentru o supa crema mai groasa, putem dizolva faina in putina apa rece si adauga in supa care clocoteste, pana se va ingrosa.

Smantana (optional ) se poate  pune direct in supa ( cand aceasta va fi data de pe foc.. nu cand clocoteste pentru ca riscam sa se branzeasca ) sau se poate adauga deasupra, atunci cand va fi servita.

Frunzele de patrunjelul verde tocat fin il presaram deasupra supei.

Supa crema din radacina de patrunjel se mai poate consuma cu crutoane de paine.

TRUCURI SI IDEI

Supa obtinuta din legume se poate pastra in pungulite speciale ( inchise ermetic ) in congelator si folosita pentru diferite mancaruri la care se necesita supa ( astfel vom avea mai multa grija de organismul nostru de a consuma totul mai natural, renuntand la cele conservate din comert ).

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto