Aceasta supa de broccoli este minunata pentru dieta si pentru copii mofturosi care nu vor sa vada legume in mancare.
Supa- crema de broccoli este atat de catifelata, fina, usor de facut si poate fi folosita si in zilele de post daca renuntam la unt si smantana.
Broccoli este o leguma des intalnita si folosita, cu proprietati bine cunoscute, de aceea nu trebuie sa lipseasca din frigider ( ea se poate gati in diverse moduri, nu numai supa-crema ).
Ingrediente supa de broccoli
500 g broccoli ( sa aiba o culoare verde intens atunci cand il vom cupara )
1 morcov
1 ceapa potrivita
1/2 radacina pastarnac
3-4 felii de telina
1 cartof
50 g unt
100 ml smantana ( ptr decor )
1-2 linguri suc lamaie
sare, piper
Cum se face supa de broccoli
Pregatim o oala cu apa pentru fiert legumele cu un praf de sare.
Legumele le vom curata, spala, taia cuburi si le punem la fiert ( mai putin broccoli, care se va pune spre sfarsit ).
Cand acestea vor fi fierte, adaugam buchetelele de broccoli spalate bine si lasam la fiert inca 10 minute.
Apoi vom scoate legumele la scurs intr-o strecuratoare, le punem intr-un blender impreuna cu untul ( care va da supei o textura cremoasa ), mixand pana obtinem o crema fina.
Asezonam cu sare, piper si cateva picaturi de suc de lamaie dupa gust si preferinta.
Daca supa -crema de broccoli este prea groasa, o punem din nou in cratita, mai adaugam putina zeama de la legumele fierte, pana la consistenta dorita si mai dam in cateva clocote.
Supa-crema de broccoli se va servi in boluri cu 1-2 linguri de smantana deasupra, simpla sau cu crutoane de paine.
POFTA BUNA !!!