Pentru ca vremea de afara deja s-a racit, supele creme din legume sunt necesare, incalzindu-ne sufletele.
Vom face o supa crema mai ” indrazneata “, folosind pe langa legumele deja cunoscute si napi, care va fi la fel de gustoasa ca orice supa crema.
Este o supa crema putin costisitoare, cu ingrediente putine, deoarece napii sunt legume gustoase si aromate.
Ingrediente supa crema de napi cu ceapa caramelizata
500 g napi de marime mica ( se vor curata mai usor si vor fi mai dulci )
2 cepe potrivite ca marime
1/2 ardei gras rosu
300 ml smantana de gatit
50 g unt + 1 lingura ulei masline
1/2 lingurita zahar ( ptr a carameliza ceapa )
cateva fire de arpagic ( ptr decor )
1/2 legatura patrunjel proaspat
2 l apa
sare, piper
Cum se face supa crema de napi cu ceapa caramelizata
Pentru inceput se vor curata napii de coaja, apoi sunt spalati si taiati in cuburi potrivit de mari.
Deoarece napii se oxideaza foarte repede, se vor adauga intr-un vas cu apa rece pregatit in prealabil, pe masura ce sunt curatati.
Intr-o cratita cu un volum de 3 l, se vor pune untul si uleiul la incins, apoi este adaugata ceapa taiata solzisori impreuna cu zaharul tos la caramelizat cca 1 minut.
Peste ceapa caramelizata se vor adauga bucatile de napi scursi de apa, ardeiul gras rosu taiat in fasii groase, amestecand continuu ( pana devin putin aurii ).
Apa calduta (2 l ) se va adauga in cratita si lasat sa fiarba totul la foc domol cca 20 minute ( atat cat napii vor deveni moi si lichidul va scadea la jumatate ).
Supa de napi obtinuta se va adauga in blender la mixat, pana se va obtine o crema fina.
Aceasta se va asezona cu sare, piper dupa gust impreuna cu smantana lichida de gatit ( aceasta se pune treptat, doar cat de groasa sau subtire dorim supa crema de napi ).
Supa crema de napi cu ceapa caramelizata se va servi in boluri individuale, decorata cu arpagic si patrujel proaspat tocat fin.
Pentru o masa mai consistenta, supa crema de napi se poate servi cu crutoane de paine prajita in cuptor.
POFTA BUNA !!!