Supa de ciuperci este extrem de potrivita pentru orice anotimp, dar foarte cautata vara pentru ca inlocuieste cu succes carnea, ele fiind destul de hranitoare, delicioase si mai ales folosite pentru persoanele care tin diete sau pentru cele vegetariene.
Ingrediente supa de ciuperci
500 g ciuperci proaspete champignon
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
50 g unt
1 galbenus
200 g smantana
1 lingura gris
1/2 legatura patrunjel
sare
piper alb
Cum se face supa de ciuperci
Se aleg ciupercile tinere, adica inchise si foarte proaspete.
Se spala bine, se curata de pielita si se taie felii potrivite, iar ca sa ramana albe, pe masura ce sunt curatate se pun intr-un castron cu apa rece si otet.
Intr-o tigaie de teflon, punem untul la incalzit, apoi adaugam ciupercile scurse bine, lasandu-le la inabusit pana va scadea lichidul din ele, apoi se va asezona cu sare, piper si 1 lingura de patrunjel verde tocat fin.
Intre timp intr-o oala de 2 l cu apa si un praf de sare, adaugam legumele curatate, spalate si taiate in bucati mari, lasate la fiert cca 30 minute, urmand ca legumele sa fie scoase din supa, zeama strecurata si lasata sa dea intr-un clocot, adaugandu-se grisul in ploaie ( mai ingroasa putin supa, asta ca sa renuntam la un rantaj de faina ).
Se vor adauga ciupercile, lasand sa dea un clocot-doua, apoi se lasa focul la mic si se adauga galbenusul de ou batut impreuna cu 2 linguri de smantana si un polonic din supa.
Supa de ciuperci se va servi in boluri individuale, cu 1-2 linguri de smantana (daca va fi necesar), decorata cu putin patrunjel tocat.
POFTA BUNA !!!!