Vara suntem mai deschisi catre mancare de culoare verde. Asa ca este timpul sa consumam multe legume. Si sa inovam. Acum vom servi supa de dovlecei cu menta.
Ingrediente pentru supa de dovlecei cu menta
500 g dovlecei,
1 catel usturoi,
1 praz, partea alba,
1 rosie,
cateva frunzulite de menta,
400 ml supa de legume,
3 linguri ulei masline,
sare, piper,
Cum se face supa de dovlecei cu menta
Separat se fierbe supa de legume.
Dovleceii se curata si se taie cuburi.
Rosiile sa taie in cubulete, se adauga o lingura de ulei si 4 frunze de menta tocata marunt, se lasa deoparte. Vor fi folosite la servire.
Prazul se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei, se lasa 8 minute.
Se adauga bucatele de dovlecei, usturoiul pisat, 6 foi de menta tocata marunt.
Se amesteca 1 minut si se adauga supa de legume. Se adauga sare si piper.
Se lasa la fiert 6-8 minute, pana ce doveleceii se inmoaie.
Se pune in farfurie si se adauga amestecul de rosii.
Video
Dar poate ca te-ar tenta si mai tare sa fie o supa crema. Pastreaza pasii de mai sus, insa la final da totul prin blender. Sau pune si mai putine ingrediente, ca in reteta din acest video. Insa nu uita de menta!
Sursa foto