Dintre toate supele din lume aceasta este preferata mea inca din copilarie. Si a devenit si preferata copiilor mei. Asa ca pot sa zic fara sa exagerez deloc ca este mancarea pe care am facut-o cel mai mult in viata. Atat de buna este!
Ingrediente pentru supa de galuste
1 bucata piept de pui,
2 morcovi,
1 bucata albitura,
1/2 telina,
1 ceapa,
1 cartof,
1 legatura patrunjel,
sare,
Pentru galuste:
1 ou,
6 linguri gris,
sare,
Cum se face supa de galuste
Pieptul se pune la fiert in apa cu sare, se ia din cand in cand spuma formata. Se lasa pana cand este aproape fiert.
Se adauga apoi legumele curatate, intergi sau jumatate. Daca nu iti plac legumele, la final le poti arunca si iese o supa clara, limpede. Daca iti plac, atunci le poti si taia mai marunt si sa le lasi in supa.
In acest timp se prepara galustele: se bate oul cu putina sare, se adauga in ploaie grisul, se obtine o compozitie putin mai groasa decat smantana. Daca vei face compozitia mai groasa atunci galustile ies prea tari. Daca o faci prea moale se dezintegreaza la fiert. Asa ca trebuie sa ai grija cand faci galustile.
Se fierb separat; se pune la fiert apa cu putina sare, se ia cu lingura din compozitia de galuste si se pune un apa care clocoteste. Vasul se acopera si se lasa la fiert 10 minute.
Dupa ce au fiert legumele si carnea, se strecoara, se pastreaza morcovul si cartoful, se adauga galustele fierte separat.
Se adauga patrunjelul tocat fin si se ia de pe foc.