Sunt zile in care ne dorim cate o supa fierbinte mai ales intr-o seara friguroasa de iarna.
Vom face o supa de linte rosie care este foarte aromata, hranitoare si care se prepara intr-un timp foarte scurt.
Ingrediente supa de linte rosie
500 g linte rosie sau galbena ( nu se va folosi lintea verde deoarece fierbe mai greu si totodata nu va avea supa aspect placut, aceasta folosindu-se mai mult la salate )
1 ceapa mare
1 morcov de marime mijlocie
1/2 pastarnac ( optional )
50 ml ulei masline
1 cutie de rosii intregi in suc
1/2 lingurita de turmenic ( pentru culoare si gust )
1/2 lingurita de coriandru praf
1/2 lingurita chimion
3-4 linguri zeama de lamaie ( dupa gust )
100 ml smantana ( pentru gust si decor supa )
1/2 patrunjel verde
sare
Cum vom face supa de linte rosie
Curatam ceapa de coaja si spala, apoi o taiem marunt.
Morcovul il curatam de coaja si spala, apoi taiat rondele.
Usturoiul il curatam de coaja si taia marunt.
Lintea o vom pune intr-o strecuratoare si trece sub un jet de apa rece pentru a o spala.
Intr-o tigaie de teflon vom pune la incins uleiul pentru a sota ceapa si usturoiul ( sotarea se va face la foc iute amestecand continuu ).
Se vor adauga si rosiile pe care le vom strivi cu o furculita impreuna cu sucul pe care-l contine in cutie.
Separat intr-o oala punem lintea la fiert in apa deja clocotita, impreuna cu morcovul si un praf de sare dupa gust timp de 15-20 minute ( deoarece va fierbe foarte repede )
Dupa ce lintea rosie a fiert, o vom transfera intr-un blender cu tot cu zeama in care a fiert impreuna cu morcovul, ceapa sotata , rosiile si usturoiul mixand totul cam 4-5 minute.
Vom condimenta supa de linte rosie dupa gust cu: turmenic, chimion si coriandru si zeama de lamaie.
Supa astfel obtinuta se pune inapoi in oala pentru a se incalzi din nou, apoi servi in boluri cu crutoane de paine.
Pentru aspect si gust punem deasupra cate o lingura de smantana si putin patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA !!