O supa de post incarcata cu vitamine, potrivita mai ales pentru membri mici din familie.
Ingrediente supa de morcovi cu portocala
500 g morcovi
1 portocala ( zeama )
1/2 lamaie ( zeama ) optional
2 catei de usturoi
1 ceapa potrivita
4 linguri ulei vegetal
1 varf cutit de chimen
11/2 patrunjel proaspat tocat ( ornat )
sare, piper
Cum se face supa de morcovi cu portocala
Morcovii, se vor curata de coaja cu dispozitivul special pentru legume, se vor spala si taia in rondele de marime potrivita. Se pun intr-o oala cu 1 litru de apa in care se adauga un varf de cutit de sare si se fierbe cca 20-25 minute (sa fie bine fierti).
Pentru o savoare in plus a supei, ceapa curatata si taiata marunt, se va cali intr-o tigaie de teflon cu uleiul preincalzit, cca 2-3 minute, amestecandu-se continuu (pana va deveni sticloasa).
Cateii de usturoi, curatati de coaja si taiati in feliute subtiri, se adauga peste ceapa calita lasandu-se pe foc cateva secunde (cat sa aromeze uleiul).
Morcovii fierti, se vor pune la scurs intr-o strecuratoare (zeama nu se va arunca, ci se va folosi la subtierea piureului de morcovi) si apoi se pun in blender la mixat (cca 3 minute) impreuna cu ceapa si usturoiul calit, chimenul, zeama de portocala. Se adauga sare si piper dupa gust, mixand pana la obtinerea unui piure fin de morcovi.
Piureul de morcovi obtinut, se va transfera intr-o oala potrivita de cca 1,5 litrii, in care se va adauga o cana din zeama in care au fiert morcovii (pentru a deveni mai subtire si sa aiba consistenta unei supe), lasandu-se sa dea in 1-2 clocote.
Daca se va dori o supa acrisoara, se pot adauga in bolurile individuale in momentul serviri, 1-2 linguri de zeama de lamaie.
Supa de morcovi cu zeama de portocala se va servi la masa cu patrunjel proaspat tocat fin si crutoane de paine prajita (la cuptor, sau in tigaie fara ulei).
POFTA BUNA!!