Supa de pui cu turmeric este o supa de pui cu o incredibila culoare galbena. Va vom prezenta o reteta Indoneziana, cu multe condimente. In mod traditional aceasta supa contine, pe langa taitei, multe legume, precum varza, rosii, ceapa si germeni de fasole.
Ingrediente pentru supa de pui cu turmeric
1 kg de pui cu tot cu oase
2 l apa
2 bete de lemon grass
4 frunze de kaffir lime
8 catei de usturoi
sare, piper
3 cepe
ghimbir, chimion, coriandru, turmeric
2 linguri ulei
taitei asiatici
2 oua fierte tare taiate in sferturi
germeni de fasole, varza
1 rosie
coriandru proaspat
Cum se face supa de pui cu turmeric
Se incepe prin a pregati supa de pui. Intr-o oala mare se pune puiul taiat bucati impreuna cu apa sa fiarba in jur de o jumatate de ora la o temperature medie. Pentru gust se adauga la fiert lemongrass, frunzele de lime, 4 catei de usturoi si sare.
Cand puiul este bine fiert se scoate pe o farfurie, se lasa sa se raceasca si dupa ce sunt indepartate oasele si pielea este taiat fasii.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se transforma 3 cepe si 4 catei de usturoi intr-o pasta. Aceasta este amestecata cu ghimbir, chimion, coriandru, turmeric. Pasta se va coace in ulei, la temperatura medie pentru aproximativ 3 minute, ca sa capete si mai multa savoare. Se adauga apoi lichid din supa si se lasa sa fiarba la foc mediu in jur de 5 minute.
La sfarsit, intrucat aceasta supa trebuie sa fie limpede, se strecoara.
Se pregatesc taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurg.
Se pregatesc castroanele. Se pun intai taiteii. Se adauga germenii de fasole si varza taiata fasii subtiri. Se taie rosia in cuburi. Se adauga puiul. Si un o jumatate de ou taiata in doua. Deasupra se pune supa calda, cu polonicul. Se presara coriantru proaspat tocat marunt si ceapa caramelizata.
Aceasta reteta este favorita localnicilor din Bali. Ai sansa de a simti gustul autentic la fata locului participand la campania LIDL si Mastercard – E normal sa iti doresti sa calatoresti. Castiga o excursie in Bali si Singapore.