Supă de roșii cu vin

Când este vară roșiile sunt atât de bune la gust încât ar fi un grav păcat să nu facem o supă de roșii. Și, pentru că suntem în vacantă, adaugam și un pahar de vin alb, ca să îi dea un surplus de savoare. Această supă se consumă rece. Ea este atât de consistentă încăt poate să constituie toată cina ta.

Ingrediente pentru supa de roșii

3 linguriţe cu ulei de măsline
2 cepe tăiate rondele
5 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
3 morcovi tăiaţi
3 bucăţi de ţelină
12 roşii mari, coapte, tăiate
1 ceaşcă cu vin alb sec
4-5 ceşti cu supă de pui
sare şi piper, după gust
1/4 ceaşcă de pătrunjel mărunţit

Cum se face supa de roșii

Pentru început, încinge uleiul într-o oală mare, la foc mediu. Căleşte ceapă şi usturoiul, amestecând din când în când, timp de 5 minute.

Adaugă morcovii tăiaţi rondele şi ţelina, călindu-le şi pe acestea în oală neacoperită timp de 15 minute, până devin moi.

Pune apoi roşiile în oală şi amestecă, pentru a se combina uşor cu celelalte ingrediente.

Adaugă supa de pui şi vinul, amestecând până obţii o supă groasă, consistentă.

Potriveşte supa la gust cu sare şi piper, adăugând apă, dacă o preferi mai puţin consistentă.

Las-o să se răcească, poţi complota chiar cu frigiderul, iar când o vei savura, îţi va desfăta simţurile şi te va răcori!

Trucuri si idei

Daca vrei ca această supă să fie de post renunță la supa de pui si adaugă apa.

Poți face această supă și cremă, ceea ce te scutește de tăiat legumele mărunt.

Sursă foto