Supa de urzici secuiasca

ciorba de urzici cu afumatura

Odata cu incalzirea vremi, mai bine zis cu sosirea primaverii, in bucatarile romanesti incep a se gati tot felul de mancaruri cu legume verzi-trufanda, numarandu-se si urzicile de padure cu care primavara incepe.

 

Ingrediente supa de urzici secuiasca

1 kg urzici de padure

3-4 catei usturoi

200 g smantana de gatit

2 oua (galbenusurile )

4 linguri orez bob rotund

2 linguri zeama lamaie/otet de mere

crutoane de paine prajite in unt ( ptr servire )

2 l apa

sare

sunca afumata (optional)

Cum se face supa de urzici secuiasca

Urzicile de padure se vor curata de cotoare ( a se folosi manusi ), spalate sub jet de apa rece ( pentru a se elimina pamantul ), apoi puse la fiert intr-o olita cu cca 2 l apa clocotita impreuna cu orezul spalat.

Cand orezul si urzicile sunt fierte, cca 20-25 minute, se va adauga sarea ( dupa gust ), zeama de lamaie/otetul de mere, iar la sfarsit in suvoi smatana de gatit batuta cu galbenusurile de ou, cu usturoiul pisat si cateva linguri din supa de urzici ( pentru a nu se branzi in momentul cand se va adauga in supa ), amestecandu-se energic, apoi stins ochiul aragazului.

Supa de urzici se va servi calda cu crutoane de paine prajita in unt sau si rece.

POFTA BUNA !!