Supa de legume cu hrisca

Supa este o mancare foarte hranitoare si ar trebui sa fie  consumata mai des,… mai ales in sezonul rece cand racim mai usor.

Vom face o supa cu legume  cu un ingredient mai putin folosit la noi….si anume hrisca.

Este o supa hranitoare si sanatoasa pentru cei mici, dar si pentru persoanele vegetariene sau care tin diete.

Hrisca este asemanatoare cu semintele de floarea soarelui ( cu dimensiuni putin mai mici ), sau  cu graul.

Cateva din proprietatile  importante pe care le are consumul de hrisca si anume:

  • Are un consum scazut de glucide
  • Nu contine gluten
  • Are un continut ridicat de vitamine B; fier; magneziu; calciu etc..
  • Indicata persoanelor cu diabet ( consumata cu un iaurt natura

 

Ingrediente supa de legume cu hrisca

2 morcovi potriviti

1 ceapa

2 cartofi

1 ardei gras rosu

1 dovlecel tanar

500 ml suc de rosii

1 ceasca hrisca

1/2 legatura patrunjel verde

2 linguri ulei vegetal

2 l apa

sare

Cum se face supa de legume cu hrisca

Legumele se vor pregati dupa metoda deja stiuta de ficare gospodina ( spalate, curatate de coaja si taiate dupa cum se doreste.. rondele, cuburi, maruntite la razatoare etc.. )

Intr-o oala cu apa clocotita ( 2 l apa ) se vor pune legumele: ( morcovul taiat in rondele, cartoful taiat in cuburi, ardeiul gras taiat cuburi mici, dovlecelul taiat in cuburi potrivit de mari) impreuna cu uleiul ( inca de la inceput ), sa fiarba pentru cca 25-30 minute ( pana se vor inmuia ), acoperite cu un capac.

Pe la mijlocul fierberii, se va adauga ceasca de hrisca ( care a fost spalata la fel ca si orezul in 2-3 ape ) impreuna cu sucul de rosii.

Aproape de final supa se va asezona cu sare dupa gust si patrunjel proaspat tocat.

Supa de legume cu hrisca, se poate servi cu crutoane de paine prajita atat calda, dar si rece este foarte buna.

POFTA BUNA !!

Sursa foto