Supa din rasol de vita

Supa de vita cu taietei

Cum se face supa din rasol de vita

Rasolul de vita cu carne se va tine in apa rece ( ptr a se elimia sangele ) pentru cca 30 minute.

Legumele ( ceapa, morcovii, telina radacina, cartofii ) se vor pregati dupa metoda deja stiuta de gospodine: curatate de coaja, spalate, taiate ca pentru supa ( in forme si dimensiuni dorite ), lasate  acoperite cu apa intr-un vas pana in momentul folosirii.

Intr-o oala inalta, se va pune  la fiert rasolul de vita in  apa rece  cu 1 lingura de sare  mare( cca 2 l )  pentru a da intr-un clocot doua, apoi scos, clatit cu apa calduta si adaugat intr-o oala curata cu 3 l apa, lasand sa fiarba cca 40-45 minute ( avand grija a se aduna spuma de pe marginile oalei).

Legumele pregatite in prealabil se vor adauga in supa, continuandu-se fierberea ( pana cand si acestea vor fi fierte ), acoperindu-se oala partial cu un capac ( supa nu trebuie sa fiarba in clocote mari, ci la foc moderat ).

Aproape de sfarsit, carnea rasol de vita si legumele se vor scoate, supa strecurandu-se intr-un vas, apoi adaugata inapoi in oala in care a fiert ( pentru a se elimina eventuale osicioara de la rasol si resturile de la legumele fierte, deoarece dorim o supa limpede cu aspect placut), adaugandu-se pastele  fundite, circulare/taieteii de casa, lasand sa mai fiarba cca 10-15 minute.

Supa din rasol de vita se va servi fierbinte in boluri individuale, alaturi de rasolul fiert si legume intr-un vas separat

POFTA BUNA !!!

sursa foto: Pinterest