Este o reteta cu specific italian, dar folosita cu succes aproape in toate tarile europene, gasindu-le gatite sub diferite forme si cu ingrediente diversificate.
In familie aceste paste au mare succes, cu cerinte aproape mereu…. daca s-ar putea sa existe o masa de paste aproape in fiecare zi, mai ales ca cei mici sunt inebuniti dupa ele.
Ingrediente tagliatela cu pui (ptr 3 persoane )
1 piept de pui dezosat ( 450 g )
500 g tagliatela ( sau spaghete, penny )
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
1 dovlecel mic
100 g parmezan ras
50 ml sos soia
3 linguri ulei masline
5 linguri pasta de rosii picanta
50 ml suc de rosii
sare ( daca va mai fi nevoie )
piper ( optional )
Cum se fac tagliatela cu pui
Se vor pune la fiert pastele cu apa si sare, conform indicatiilor de pe pachet.
Intre timp ne vom ocupa de restul ingredientelor.
Pieptul de pui se va spala, taia in fasii subtiri, ardeii se vor curata de seminte, spala si taia fasii subtirii, iar dovlecelul se va taia in doua pe lung, curata de miez, apoi taia rondele.
Intr-un WOK ( de preferat ar fi acesta, deoarece se gatesc mai bine ingredientele ), adaugam uleiul de masline la incins ( ingredientele se vor gati la foc iute ), fasiile de piept de pui ( atat cat isi va schimba culoare … va deveni albicioasa ), amestecand continuu (ptr a nu se lasa sa se arda )
Se vor adauga si legumele pe rand ( ardeii grasi fasii, dovlecelul rondele ), lasandu-le aldente ( nu lasate prea mult la inmuiat ).
Pentru a nu se praji, se poate pune cate un polonic zeama de la paste.
La final se va adauga sosul de soia, pasta de rosie picanta si sucul de rosii, lasand sa dea un clocot-doua pentru se ingrosa sosul.
Pastele tagliatela, se vor scurge si adauga imediat in Wok peste ingredintele pregatite inainte.
Se vor servi fierbinti in farfurii adanci, cu parmezan ras deasupra.
POFTA BUNA !!