Este un preparat care incercat va da pur si simplu depedenta si va fi dorit in permanenta.
Vom folosi aceste minunate paste tagliatele dupa o savuroasa reteta, apreciata foarte mult de cei mici.
Ingrediente tagliatele cu ciuperci
300 g piept de pui dezosat
350 g paste tagliatele
500 g ciuperci Champignon
50 ml ulei masline+ un cub mic de unt
250 ml smantana de gatit
100 g parmezan
1/2 ceapa alba
3-4 catei usturoi ( taiati feliute subtiri )
1/2 legatura de patrunjel proaspat ( ptr decor )
sare, piper
Cum vom face tagliatele cu ciuperci
Punem pastele la fiert intr-o oala cu apa si un praf de sare ( fierbem pastele al dente dupa instructiunile de pe ambalaj ).
Cat timp vor fierbe pastele tagliatele ne vom ocupa de restul ingredientelor.
Intr-o tigaie de teflon vom pune uleiul de masline si cubul de unt la incalzit, apoi adaugam pieptul de pui taiat fasii.
Dupa ce pieptul de pui s-a calit putin ( a capatat o culoare albicioasa ), adaugam ceapa taiata julien impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri ( cca 10 minute pana se vor inmuia ).
Ciupercile curatate de pielita si tocate bucatele le adugam peste ceapa, lasandu-le la calit pana va scadea lichidul si vor deveni moi.
Lasam focul la mic si adaugam smantana de gatit in suvoaie subtiri amestecand continuu, lasand a mai da in cateva clocote.
Adaugam pastele tagliatele scurse si parmezan, amestecand cu o spatula pentru a se omogeniza cu celelalte ingrediente.
Asezonam cu sare sipiper dupa gust.
Se vor servi calde in farfurii adanci, decorate cu putin patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA !!!