Tagliatele cu ciuperci si pui in sos de smantana

Este un preparat care incercat va da pur si simplu depedenta si va fi dorit in permanenta.

Vom folosi aceste minunate paste tagliatele dupa o  savuroasa reteta, apreciata foarte mult de cei mici.

Ingrediente tagliatele cu ciuperci

300 g piept de pui dezosat

350 g paste tagliatele

500 g ciuperci Champignon

50 ml ulei masline+ un cub mic de unt

250 ml smantana de gatit

100 g parmezan

1/2 ceapa alba

3-4 catei usturoi ( taiati feliute subtiri )

1/2 legatura de patrunjel proaspat ( ptr decor )

sare, piper

Cum vom face tagliatele cu ciuperci

Punem pastele la fiert intr-o oala cu apa si un praf de sare ( fierbem pastele al dente dupa instructiunile de pe ambalaj ).

Cat timp vor fierbe pastele tagliatele ne vom ocupa de restul ingredientelor.

Intr-o tigaie de teflon vom pune uleiul de masline si cubul de unt la incalzit, apoi adaugam pieptul de pui taiat fasii.

Dupa ce pieptul de pui s-a calit putin ( a capatat o culoare albicioasa ), adaugam ceapa taiata julien impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri ( cca 10 minute pana se vor inmuia ).

Ciupercile curatate de pielita si tocate bucatele le adugam peste ceapa, lasandu-le la calit pana va scadea lichidul  si vor deveni moi.

Lasam focul la mic si adaugam smantana de gatit in suvoaie subtiri amestecand continuu, lasand a mai da in cateva clocote.

Adaugam pastele tagliatele scurse si  parmezan, amestecand cu o spatula pentru a se omogeniza cu celelalte ingrediente.

Asezonam cu sare sipiper dupa gust.

Se vor servi calde in farfurii adanci, decorate cu putin patrunjel proaspat tocat.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto