Tagliatele cu nuci si parmezan

Atunci cand ai ingrediente de calitate nu mai este nevoie sa pui o multime de lucruri ca sa iasa bun la gust. Cumpara tagliatele de calitate. Sau, si mai bine, le poti face in casa. Nu lua cel mai ieftin parmezan. Asigura-te ca ai un ulei de masline bun. Iar restul este chiar simplu.

Ingrediente tagliatele cu nuci si parmezan

500 g paste tagliatele

100 g nuca macinata

100 g parmezan

3 linguri ulei masline

un praf de oregano uscat

Cum se fac tagliatele cu nuca si parmezan

Intr-un vas se vor fierbe pastele tagliatele in apa clocotita si cu un praf de sare, respactandu-se timpul de fierbere indicat pe ambalaj.

Intr-un bol se va pune uleiul de masline, nuca macinata si parmezanul, amestecandu-se cu un tel pana se va obtine o pasta.

Miezul de nuca si parmezanul, se pot folosi si presarate peste pastele tagliatele fierbinti,  servite individual pe farfurii intinse.

Cand  pastele tagliatele au fiert, se vor scurge intr-o strecuratoare, apoi transfera intr-un bol mai mare si adanc, peste care se va pune pasta de nuca si parmezan,  amestecandu-se cu o spatula,

Acestea se vor servi calde, individual pe farfurii intinse, decorate ( optional ) cu un praf de oregano uscat, alaturi de un vin alb sec.

Trucuri si idei

Pastele tagliatele se pot servi cu nuca mcinata amestecata cu zahar vanilat …. un desert delicios pentru copii care iubesc pastele.

POFTA BUNA !!

Sursa foto