Atunci cand ai ingrediente de calitate nu mai este nevoie sa pui o multime de lucruri ca sa iasa bun la gust. Cumpara tagliatele de calitate. Sau, si mai bine, le poti face in casa. Nu lua cel mai ieftin parmezan. Asigura-te ca ai un ulei de masline bun. Iar restul este chiar simplu.
Ingrediente tagliatele cu nuci si parmezan
500 g paste tagliatele
100 g nuca macinata
100 g parmezan
3 linguri ulei masline
un praf de oregano uscat
Cum se fac tagliatele cu nuca si parmezan
Intr-un vas se vor fierbe pastele tagliatele in apa clocotita si cu un praf de sare, respactandu-se timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Intr-un bol se va pune uleiul de masline, nuca macinata si parmezanul, amestecandu-se cu un tel pana se va obtine o pasta.
Miezul de nuca si parmezanul, se pot folosi si presarate peste pastele tagliatele fierbinti, servite individual pe farfurii intinse.
Cand pastele tagliatele au fiert, se vor scurge intr-o strecuratoare, apoi transfera intr-un bol mai mare si adanc, peste care se va pune pasta de nuca si parmezan, amestecandu-se cu o spatula,
Acestea se vor servi calde, individual pe farfurii intinse, decorate ( optional ) cu un praf de oregano uscat, alaturi de un vin alb sec.
Trucuri si idei
Pastele tagliatele se pot servi cu nuca mcinata amestecata cu zahar vanilat …. un desert delicios pentru copii care iubesc pastele.
POFTA BUNA !!