Acest fel de mancare nu este deloc pretentios si este pe gustul nostru. Mai ales cand este frig afara. Nu o putem manca prea des, avand si smantana si bacon, dar din cand in cand ne putem rasfata in acest fel. Nu uitati sa puneti neaparat busuioc verde pentru a da o nota de proaspat.
Ingrediente pentru tagliatele cu smantana si bacon
400 g tagliatele,
200 g bacon,
200 g smantana,
1 catel usturoi,
10-15 frunze busuioc (sau patrunjel, daca nu aveti busuioc proaspat),
100 g parmezan,
sare, piper,
Cum se fac tagliatele cu smantana si bacon
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Baconul maruntit se prajeste in intr-o tigaie, fara ulei. Se invarte din cand in cand. Nu se va lasa sa se arda.
Smantana se amesteca cu busuiocul tocat fin, sare si piper. Se toarna apoi peste baconul prajit. Smantana va capata o culoare apetisanta, usor maronie.
Tagliatelele se scurg si se amesteca cu sosul de bacon.
Se servesc calde cu parmezan ras deasupra.