Tagliatele cu spanac

Cand vrem sa renuntam la mancaruri grele…, gandul ne duce la ceva usor de digerat, sanatos si bineinteles la un preparat repede de facut.

Vom face o reteta de paste tagliatele combinate cu spanac ( fiind perfect ales ), inlocuind astfel vitaminele lipsa din organism ( mai ales daca gatim aceasta reteta iarna ).

Este o reteta usoara, simpla cu ingrediente la un pret accesibil si foarte buna pentru vegetarieni ( inlocuind bacon-ul afumat cu mozzarella ).

Ingrediente paste tagliatele cu spanac

500 g spanac  ( de preferat ar fi proaspat, deoarece se gaseste usor in supermarket )

50 ml ulei masline + un cub mic de unt

100 g bacon afumat ( tocat marunt ) sau branza mozzarella ( optional  si renuntand la lapte )

10 rosii cherry

250 ml lapte

100 g parmezan

3-4 catei usturoi ( taiati feliute subtiri )

sare, piper

Cum vom face paste tagliatele cu spanac

Mai intai punem pastele tagliatele la fiert intr-o oala cu apa multa si un praf de sare ( respectand timpul de fierbere dupa instructiunile de pe ambalaj ).

Spalam frunzele de spanac ( ar  fi bine sa cautam spanac cu frunze mai mici si de un verde crud ) in mai multe ape sub jet, pentru a se elimina impuritatile.

Intr-o cratita de teflon vom pune uleiul de masline si cubul de unt la incins, apoi adaugam rosiile cherry taiate in patru sau jumatati ( depinde de marimea lor ), usturoiul taiat feliute la sotat cca 3-4 minute.

Dupa ce spanacul s-a scurs bine il adaugam in tigaie la sotat cca 5 minute ( atat cat isi va pierde putin din volum ), apoi bacon-ul si laptele, lasand sa dea in doua-trei clocote, adaugand  pastele tagliatele (  lasand pe foc cca 5 minute, dupa care stingem focul )

Pastele tagliatele se vor servi in farfurii adanci cu 2-3 linguri de parmezan deasupra.

Sunt excelente pentru un pranz si de ce nu si pentru o cina !

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto