Cand vrem sa renuntam la mancaruri grele…, gandul ne duce la ceva usor de digerat, sanatos si bineinteles la un preparat repede de facut.
Vom face o reteta de paste tagliatele combinate cu spanac ( fiind perfect ales ), inlocuind astfel vitaminele lipsa din organism ( mai ales daca gatim aceasta reteta iarna ).
Este o reteta usoara, simpla cu ingrediente la un pret accesibil si foarte buna pentru vegetarieni ( inlocuind bacon-ul afumat cu mozzarella ).
Ingrediente paste tagliatele cu spanac
500 g spanac ( de preferat ar fi proaspat, deoarece se gaseste usor in supermarket )
50 ml ulei masline + un cub mic de unt
100 g bacon afumat ( tocat marunt ) sau branza mozzarella ( optional si renuntand la lapte )
10 rosii cherry
250 ml lapte
100 g parmezan
3-4 catei usturoi ( taiati feliute subtiri )
sare, piper
Cum vom face paste tagliatele cu spanac
Mai intai punem pastele tagliatele la fiert intr-o oala cu apa multa si un praf de sare ( respectand timpul de fierbere dupa instructiunile de pe ambalaj ).
Spalam frunzele de spanac ( ar fi bine sa cautam spanac cu frunze mai mici si de un verde crud ) in mai multe ape sub jet, pentru a se elimina impuritatile.
Intr-o cratita de teflon vom pune uleiul de masline si cubul de unt la incins, apoi adaugam rosiile cherry taiate in patru sau jumatati ( depinde de marimea lor ), usturoiul taiat feliute la sotat cca 3-4 minute.
Dupa ce spanacul s-a scurs bine il adaugam in tigaie la sotat cca 5 minute ( atat cat isi va pierde putin din volum ), apoi bacon-ul si laptele, lasand sa dea in doua-trei clocote, adaugand pastele tagliatele ( lasand pe foc cca 5 minute, dupa care stingem focul )
Pastele tagliatele se vor servi in farfurii adanci cu 2-3 linguri de parmezan deasupra.
Sunt excelente pentru un pranz si de ce nu si pentru o cina !
POFTA BUNA !!!