Tagliatelle sunt paste italiene lungi si un pic mai late, de obicei facute cu ou. Reteta pe care v-o prezentam mai jos contine de dovlecei, ceea ce face aceste paste un pic mai sanatoase. Puteti inlocui dovleceii si cu broccoli.
Ingrediente pentru tagliatelle cu pui si dovlecei
750 g paste tagliatelle,
600 g piept de pui,
3-4 dovlecei,
2 cepe mari,
250 g smantana,
200 g branza sau cascaval ras,
sare, piper, ulei, putina nucsoara,
Cum se fac tagliatelle cu pui si dovlecei
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Ceapa se toaca marunt si se caleste usor in ulei
Se adauga dovleceii taiati cubulete, sare, piper, nucsoara, se lasa acoperit cateva minute pana se inmoaie legumele, la foc domol.
Pieptul de pui se taie bucatele si se fierbe pana se inmoaie
Se adauga puiul in sosul de legume si se mai tine pe foc 5 minute.
Se adauga smantana, se amesteca bine 1 minut si se ia de pe foc.
Cand pastele au fiert, se scurg si se adauga puiul cu legume.
Inainte de servire se adauga branza sau cascaval ras.
Trucuri si idei
Pentru a obtine o mancare cu mai putine calorii puteti inlocui smantana cu suc de rosii.
Puteti sa mancati aceste paste si fara sos. Este suficient sa adaugati usturoi pe care sa il caliti impreuna cu dovleceii intr-un pic de ulei de masline pentru a obtine un gust foarte bun.
Video
Si, pentru ca tot ne intereseaza sa consumam mai putine calorii ce ar fi sa renuntam la paste cu totul si sa transformam dovleceii in paste? Ca in video de mai jos