Tagliatellele sunt paste lungi, un pic mai late. Ele merg foarte bine cu sos. Acum am sa va prezint un sos alb facut cu unt, smantana si parmezan.
Ingrediente pentru tagliatelle cu sos alb
500 g paste tagliatelle,
90 g unt,
150 g parmezan ras, fin,
300 ml smantana,
2 linguri patrunjel tocat fin,
sare, piper,
Cum se fac tagliatelle cu sos alb
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respecatand timpul de fierbere inscris pe ambalaj.
Untul se pune la topit, la foc domol, fara sa se arda(sa nu aiba culoare maronie).
Cand s-a topit, se ia de pe foc, se adauga parmezanul ras si smantana.
Se pune din nou pe foc, se amesteca continuu, pana se omogenizeaza, se adauga sare, piper si patrunjelul tocat fin.
Pastele se scurg, se pun intr-un bol, se varsa sosul peste, se amesteca bine si se serveste.
Video
Cel mai cunosucut sos alb pe baza de branza se numeste sos Alfredo si contine in plus si un galbenus de ou batut. El se face asa cum este explicat in video de mai jos