Taitei de orez chinezesti

Mancarea chinezeasca a devenit una din cele mai iubite din intreaga lume.

Se gateste intr-un timp scurt, de aceea de cele mai multe ori este preferata pentru o cina.

Retete de mancare chinezeasca sunt numeroase, dar vom alege acasa sa facem una cat mai simpla cu carne de pui.

Ingrediente taitei de orez chinezesti

500 g taitei de orez chinezesti

450 g piept de pui

1/2 ardei gras

2 catei usturoi

2 cm ghimbir proaspat

3 linguri ulei de masline

8 linguri sos soia

3 linguri sos chilli

3 linguri ulei susan

Cum se fac taitei de orez chinezesti

Taiteii chinezesti se vor fierbe dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi sunt strecurati si clatiti sub jet de apa.

Pieptul de pui dezosat se va spala si taia in bucatele care  puse intr-un vas cu o lingura de sos de soia.

Intr-un Wok sau o tigaie de teflon adanca se va pune uleiul la incins ( totul se va gati la foc iute ).

Usturoiul si ghimbirul ras se vor pune la calit ptr 1 minut ( cat isi vor amesteca aromele ), apoi sunt adaugate ardeiul gras taiat fasii si bucatile de pui ( pana se rumenesc, amestecandu-se continuu cu o spatula ).

Peste legumele calite se vor adauga si taiteii fierti, apoi  sosul de chilli, soia, amestecandu-se cu restul de ingrediente si lasate la calit inca 1-2 minute.

Spre sfarsit se va adauga si uleiul de susan.

Taiteii chinezesti se vor servi imediat, cat sunt fierbinti, in farfurii adanci.

POFTA BUNA !!

Sursa foto