Taiteii prajiti sunt probabil cea mai populara mancare din Indonezia. Se gasesc pe strada in toata Asia si sunt preferatii tuturor.
Ingrediente pentru Mie Goreng
Taitei Mie, cu ou (se vor pregati in functie de instructiunile de pe pachet, dupa cum sunt uscati sau proaspeti)
2 linguri de ulei
100 gr creveti
2 catei usturoi
1/2 ceapa rosie
1 morcov taiat betisoare
1 cana de varza verde data pe razatoare
100 gr germeni de fasole
1 ou
Pentru sos
2 lingurite sos de soia
1 lingurita sos de soia dark
1 lingurita de pasta de ardei iute
1 canita supa de pui
Cum se face sosul : Se amesteca toate ingredientele intr-un castron folosind un tel. Se pune deoparte.
Cum se fac taiteii Mie Goreng
Se curata si se taie marunt – usturoiul, ceapa, morcovul. Se pregateste si varza.
Crevetii decorticati se pun intr-o tigaie cu o lingurita de ulei incins si se lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Se pun deoparte intr-o farfurie.
In aceeasi tigaie se mai adauga o lingura de ulei si se pun ceapa si usturoiul la sotat. Cand incep sa isi schimbe culoarea se adauga morcovii si varza.
Cand incep sa se inmoaie legumele se adauga taiteii si se toarna sosul deasupra. Se amesteca continuu. Cam in 3 minute se adauga si germenii de fasole si crevetii.
Se tin la foc impreuna, amestecandu-se, ca sa se intrepatrunda aromele.
Se serveste adesea avand deasupra un ou prajit in tigaie.
Aceasta reteta este favorita localnicilor din Singapore. Ai sansa de a simti gustul autentic la fata locului participand la campania LIDL si Mastercard – E normal sa iti doresti sa calatoresti. Castiga o excursie in Bali si Singapore.